Siirry pääsisältöön

Virkistys- ,kulttuuri- ja ver­tais­toi­min­ta

Tule mukaan virkeään yhdistystoimintaan!
Vaalea opaskoira valjaissa

Tällä sivulla

Yhdistyksen jäsenille järjestetään konsertti- ja teatterimatkoja sekä erilaisia retkiä ja matkoja mielenkiintoisiin kohteisiin.

Loma- ja kurssikeskus Lepolassa järjestetään erilaisia vuodenaikoihin ja teemoihin liittyviä tilaisuuksia jäsenistölle. 

Vertaistuellisia kerhoja kokoontuu toimintakeskuksella viikoittain. Lisätietoja niistä saat tapahtumakalenteristamme!

EKOPÄRE-, ROTTINKI- ja MAKRAMEE KURSSI, LOMA- JA KURSSIKESKUS LEPOLASSA ma-pe 4.-8.7.2022

Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry järjestää ekopäre-, rottinki- ja makramee kurssin 4.–8.7.2022 (ma-pe) Loma- ja kurssikeskus Lepolassa, Sipurantie 32, Lahti. Kurssi alkaa maanantaina klo 12 lounaalla ja loppuu perjantaina klo 12 tarjottavaan lounaaseen. 

Tiistaina ja keskiviikkona sinulla on mahdollisuus opetella makrameetöiden tekoa Lailan opastuksella. Keskiviikkoiltana sauna lämpiää ja kuumien löylyjen jälkeen pääset vil-voittelemaan Alasenjärveen. Kurssilla ohjaajina toimivat koulutuksen saaneet Ari Korhonen (rottinki), Heikki Kinnu-nen (ekopäre) ja Laila Rantanen-Timonen (makramee) sekä apureina toimivat Jouni Rantala ja Kia-Maria Tervo.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään ti 15.6.2022 Ari Korhoselle p. 040 861 6519. Ilmoita samalla, mitä haluaisit tehdä, niin saamme hankittua tarvittavat materiaalit. Materiaalikustannukset maksetaan paikan päällä ohjaajille. Korit valmistuvat parhaiten omilla tutuilla ja turvallisilla työkaluilla, joten otathan ne mukaasi. Ohjaajilla on kyllä muutamia työvälineitä lainattavaksi, joten kurssille osallistuminen ei jää niistä kiinni. 

Osallistumismaksu on yhdistyksen varsinaisilta jäseniltä 30 € / hlö ja muilta osallistujilta 60 € / hlö. Osallistumismaksusta lähetetään osallistujille erillinen lasku, jossa eräpäivä on 27.6.2022.  Osallistuja varaa itse majoituksen ja ruokai-lut suoraan Lepolasta p. 045 107 2828. Täysihoitovuorokauden hinta 75 € / hlö / vrk. Ilmoita myös mahdolliset al-lergiat ja erityisruokavaliot. Muistathan, että PHN ry:n var-sinaisten jäsenten on mahdollista hakea kurssille sponssi-tukea. Lisätietoja saat Arilta p. 040 8616 519 tai toimistolta p. 044 705 4060.

Tervetuloa aurinkoiselle Alasenjärven rannalle punomaan koreja ja solmeilemaan kauniita lankatöitä!

Säännöllisesti kokoontuvat vertaistuelliset ryhmät

Miestenpiiri

Ryhmä on kaikille yhdistyksen jäsenille avoin ja se kokoontuu kerran kuukaudessa, joka kuun ensimmäinen keskiviikko (markkinapäivä) klo 13 - 15 toimintakeskuksella, Puistokatu 9.
Keskustelun ja kuulumisten vaihtojen lomassa juodaan markkinakahvit pienen purtavan kera. Ryhmässä vierailee välillä myös Lahden seurakuntayhtymän pappi Hannu Lehdeskoski kitaransa kanssa.
Seuraavat kokoontumiset ovat 2.3., 6.4., 4.5. ja 1.6.2022.

Tiistaikahvila

Kerran kuukaudessa, joka kuun ensimmäinen tiistai klo 13 - 14.30 toimintakeskuksella on kaikille avoin tiistaikahvila. Kahvilassa voi vaihtaa kuulumisia, jutella mukavia ja useasti siellä on myös joku ulkopuolinen vierailija. tarkemmat tiedot kahvilan ohjelmasta löydät jäsentiedotteestamme sekä täältä PHN ry:n kotisivuilta löytyvästä tapahtumakalenterista. Kevään tiistaikahvilat ovat 1.3., 5.4. ja 3.5.2022.

Kahvilatreffit

Kahvilatreffeillä käymme yhdessä tutustumassa Lahden alueen kahviloihin. Treffeillä käydään kerrain kuukaudessa, kuukauden kolmantena tiistaina klo 13 - 14. Seuraavat kahvilatreffit ovat 15.3. kahvila Asemapäällikkö, 19.4. Kahvila Sinuhe, Mariankatu 21 ja 17.5. kahvila Kariranta.

Kiinni elämässä -kerho

Lahden Lähimmäispalvelu ry:n vetämä kerho on sekä LLP ry:n että PHN ry:n jäsenille avoin ikäihmisille suunnattu vertaistuellinen kerho. Kerho kokoontuu toimintakeskuksella, Puistokatu 9. Kerho vetää LLP ry:stä Hanna Viitanen. Kevään teema on musiikki ja aistit. Kevään kokoontumiset ovat 23.2., 30.3., 27.4. ja 25.5.2022 klo 10 - 11.30.