Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­teat­te­rin kuunnelma myytävänä

Näkövammaisteatteri tarjoaa ensi-illan sijasta jännityskuunnelman, joka tulee myyntiin huhtikuun 25. päivänä.

Kellot soivat kuolemaa on huikean jännittävä yhdeksänosainen sarjakuunnelma, jonka tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen 1800-luvun Englantiin. Sarianna on nuori nykyaikainen suomalainen nainen, jonka elämä tuntuu olevan umpikujassa. Suhde avomieheen päättyi ikävästi, eikä nyt ole töitäkään. Iloa hänelle tuottavat kuningatar Victorian Englannista kertovat historialliset romaanit.

Leikkimielisesti Sarianna haaveilee, miten ihanaa olisi tehdä aikamatka niiden maailmaan. Mutta kuten sanotaan, varo mitä toivot, voit vaikka saada sen. Sattuu tapaturma, jonka yhteydessä Sarianna siirtyy cornwallilaiseen kylään vuoteen 1883. Siellä hän tekee uhkarohkean ratkaisun ja päätyy Bellwood Manor -nimiseen kartanoon auttaakseen onnetonta Brenda-neitoa. 

Päällisin puolin Brenda elää aikakautensa hienon naisen toive-elämää. Perheen isä on rikas kauppias, ja Brenda odottaa rakastettunsa Redmondin kosintaa. Mutta kotona on jatkuvasti synkkä tunnelma, ja Redmondin lumoutunut katse suuntautuu ihan muualle kuin toiveikkaaseen morsiameen. Brendan sydänystävä Muriel osoittautuu itsekkääksi ja laskelmoivaksi tytöksi. 

Sarianna törmää moniin pelottaviin kysymyksiin. Miksi talon nuori rouva on jatkuvasti säikky ja ahdistunut? Onko isännän sisar Sybil oikeasti vaarallinen, kun perhe kohtelee häntä kuin vartioitavaa vankia? Ja eikö Murielin häikäilemättömyydellä ole mitään rajoja? Samalla käy selväksi, ettei 2000-luvulla kirjoista hankittu historian tuntemus aina riitä pelastamaan aikamatkaajaa etikettitöppäyksiltä. Kartanossa on laaja kokoelma käsikelloja. Vanhan tarinan mukaan sukukummitus soittaa niitä joskus, ja soitto ennustaa jonkun talon asukkaan kuolemaa. Joku tosiaan kuolee. Mutta kuka ja miksi? Vähitellen Sarianna joutuu itse hengenvaaraan. Ja vaikka henki säästyisi, niin pääsisikö hän koskaan kotiin?

Kuunnelman on käsikirjoittanut ja ohjannut Jännärijoutsenista tuttu Anne Huttunen. Äänisuunnitteluryhmän muodostavat Konsta Suurhaukka, Riikka Hänninen, Kari Torvinen ja Harri Voutilainen.

Rooleissa näyttelevät:
Anne Huttunen, Riikka Hänninen, Hannele Janhonen, Ulla Jensen, Sari Karjalainen, Jarski Kivinen, Mikko Laakso, Terhi Laaksonen, Luna Lehtonen, Satu Linna, Virpi Paananen, Tanja Rantalainen, Konsta Suurhaukka, Ari Talja, Marianne Tenhami, Kari Torvinen ja Harri Voutilainen.

Äänitys ja tekninen toteutus ovat Jarno Patalan ja tuotekuvan on piirtänyt Milka Turunen.

Tilaustiedot:

Kuunnelman perushinta on 20 euroa. Lisäksi ostettavissa ovat 35 ja 50 euron hintaiset kannatusversiot.
Kuunnelmaa voi tilata kolmella tavalla:

1. Tilaaminen verkkokaupan kautta:
Mene osoitteeseen
https://holvi.com/shop/jooseojala- Ulkoinen linkki
Lisää tuote "Kellot soivat kuolemaa" ostoskoriin ja seuraa verkkokaupan ohjeita. Ostotapahtuman loppuun suoritettuasi saat Holvilta sähköpostiisi kuunnelman kuuntelulinkin sekä kansikuvan sisältämän viestin. Tuote ilmestyy verkkokauppaan kuunnelman julkaisupäivänä 25.4.2024

2. Sähköpostitilaus
Lähetä vapaamuotoinen tilausviesti osoitteeseen tanja.rantalainen(at)kulttuuripalvelu.fi. Saat Tanjalta maksutiedot ja maksun suoritettuasi kuuntelulinkin. Tilauksia otetaan vastaan 25.4. alkaen.

3. Tilaa kuunnelma fyysisenä CD-levynä
Kuunnelman voi tilata myös CD-levyn muodossa. Tee ennakkotilaus Kulttuuripalveluun viimeistään 17.4. Levypainos otetaan tilausmäärän mukaan ja hintaan lisätään postimaksu, jos tilaaja ei voi hakea kuunnelmaa Kulttuuripalvelun toimistolta.

4. Tilaa lahjaksi

Kuunnelman voi tilata lahjaksi tekemällä sähköpostitilauksen Kulttuuripalveluun kohdan 2 ohjeiden mukaisesti. Toinen vaihtoehto on tehdä tilaus Holvi-kaupasta ja välittää sieltä saatu kuuntelulinkki lahjan saajalle.

Kuunnelma ei tule saavutettavuuskirjasto Celian valikoimiin eikä 
millekään kiinteälle palvelimelle ilmaiseksi ladattavaksi. Kuunnelman kuuntelulinkin tai fyysisen CD-äänitteen välittäminen eteenpäin muuten kuin lahjatilausten yhteydessä ei ole sallittua.

Kuunnelman tuottamista ovat tukeneet Näkövammaisten kirjastoyhdistys ja Tukilinja. 
Hyviä kuunteluhetkiä toivottaen Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry