Siirry pääsisältöön

TUP­SU­MYRS­KY­HAAS­TE

Näkövammaiset Käsityöntekijät ry on muuttanut uusiin toimitiloihin Iiris-keskuksessa. Uudet toimitilamme sijaitsevat Iiris-keskuksen ensimmäisessä kerroksessa B-oven sisäänkäynnin läheisyydessä. Uudet upeat toimitilamme mahdollistavat nyt kokoukset ja Oivallus-koulutuksen omissa toimitiloissamme. Ainoa ongelma uusissa toimitiloissamme on hieman kaikuva sisätila. Tämän kaikumisen estämiseksi haluaisimme toimitilojen seinille äänieristeeksi tupsuteoksen. Haastammekin nyt kaikki mukaan tekemään tätä abstraktia tupsutaideteosta. Tarkoituksena on saada paljon erilaisia erikokoisia ja eri värisiä tupsuja, joista kokoamme tilataideteoksen seinälle.

Helpoin tapa valmistaa tupsuja on kierittää kämmenen ympärille 70–100 kierrosta neulelankaa. Tämän jälkeen tupsut sidotaan narulla yhteen. Seuraavaksi kiedottu kimppu levitetään eteen ja sidotaan solmukohdasta (solmukohta on keskellä) niin, että kaikki langat ovat yhdessä. Jätä viimeiset sidontalangat niin pitkiksi (noin 10 cm), että niillä voidaan sitoa tupsut kiinnitysalustaan. Molemmissa päissä työtä on nyt langoista muodostuvia lenkkejä. Ja sen jälkeen molemmissa päissä olevat lankalenkit leikataan auki saksilla ja valmis tupsu muotoillaan saksilla tupsun muotoiseksi.

Valmiit tupsut voit toimittaa Iiris-keskuksen Infotiskiin tai tuoda suoraan Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n toimitiloihin ensimmäiseen kerrokseen. Ovessa on kassi, johon valmiit tupsut voi tipauttaa. Tämä on mitä mainioin tapa hyödyntää kaikki niin sanotut jämälangat, sillä yhteen tupsuun voi käyttää montaa eri lankaa.

Tupsumyrskyä odotellessa Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n järjestösihteeri Tarja Heikkilä

Tarja Heikkilä, järjestösihteeri

Näkövammaiset Käsityöntekijät ry
Palvelu- ja toimintakeskus Iiris
Postiosoite: PL 30, 00030 IIRIS
Käyntiosoite: Marjaniementie 74, 00930 Helsinki 

nakovammaiset@kasityontekijat.fi
www.kasityontekijat.fi- Ulkoinen linkki
044 534 0042